عکس <%# hl_post_title.Text %>


در شبکه‌های مجازی، شایعاتی در خصوص وجود مواد سرطان‌زا در قند و نبات منتشر شده است که نگرانی‌های زیادی را به وجود آورده. اما آیا این شایعات حقیقت دارند؟


استفاده از بلانکیت در تولید قند و نبات

یکی از مواد مورد استفاده در صنعت قند و نبات، بلانکیت است. این ماده شیمیایی به‌عنوان سفیدکننده و برای بهبود ظاهر قند و نبات به کار می‌رود. بلانکیت در مقدار کم می‌تواند بی‌ضرر باشد، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند خطرات جدی برای سلامت انسان به همراه داشته باشد.


میزان بلانکیت در محصولات بررسی‌شده

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت که در بررسی‌های صورت‌گرفته، بیشترین و کمترین مقدار بلانکیت به ترتیب ۹/۳۳۸ و ۱/۵۳ میلی‌گرم بر کیلوگرم بود. نتیجه این بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان بلانکیت موجود در قند، شکر و نبات کمتر از حد مجاز است. این امر به دلیل ارائه آموزش‌های مکرر و نظارت‌های دقیق بر تولیدکنندگان این محصولات صورت گرفته است.


شایعات بی‌اساس

با توجه به نتایج این بررسی‌ها، شایعات مطرح‌شده در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر وجود مقادیر خطرناک بلانکیت در قند و نبات نادرست است. این شایعات بیشتر با هدف ایجاد ترس و نگرانی در میان مردم منتشر می‌شوند، درحالی‌که واقعیت چیز دیگری است.


جمع‌بندی

با وجود استفاده از بلانکیت در تولید قند و نبات، میزان آن در حدی است که سازمان غذا و دارو آن را بی‌خطر اعلام کرده است. بنابراین، مردم می‌توانند با خیال راحت از این محصولات استفاده کنند و به شایعات نادرست توجه نکنند.