عکس <%# hl_post_title.Text %>


نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانه مولتی‌ویتامین‌ها نه تنها به افزایش طول عمر کمک نمی‌کند، بلکه ممکن است خطر مرگ زودهنگام را افزایش دهد. به گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، محققان آمریکایی داده‌های سلامتی حدود 400 هزار بزرگسال بدون بیماری‌های مزمن را بررسی کردند تا ببینند آیا مولتی‌ویتامین‌های روزانه می‌توانند خطر مرگ آنها را در دو دهه آینده کاهش دهند یا خیر.


نتایج این بررسی نشان داد که مصرف روزانه مولتی‌ویتامین‌ها به جای افزایش طول عمر، احتمال مرگ را در دوره مطالعه افزایش داده است. این امر باعث شد محققان نتیجه‌گیری کنند که استفاده از مولتی‌ویتامین‌ها برای بهبود طول عمر فاقد شواهد علمی قوی است.


با اینکه نزدیک به نیمی از بزرگسالان در بریتانیا و یک سوم در ایالات متحده به‌طور منظم از مولتی‌ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی استفاده می‌کنند، محققان تأثیر مثبت این مکمل‌ها را زیر سوال برده‌اند و حتی هشدار داده‌اند که مصرف آنها می‌تواند مضر باشد. به‌عنوان مثال، در حالی که منابع طبیعی بتاکاروتن از بدن در برابر سرطان محافظت می‌کنند، مکمل‌های بتاکاروتن ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه و بیماری‌های قلبی را افزایش دهند. همچنین، آهن موجود در بسیاری از مولتی‌ویتامین‌ها می‌تواند منجر به اضافه بار آهن و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و زوال عقل شود.


دکتر اریکا لافتفیلد و همکارانش در موسسه ملی سرطان در مریلند، داده‌های سه مطالعه بزرگ بهداشتی در آمریکا را تحلیل کردند که در دهه 1990 آغاز شده بودند. این داده‌ها شامل اطلاعات مربوط به 390124 بزرگسال سالم بود که بیش از 20 سال تحت نظر بودند.


نتایج نشان داد که مصرف مولتی‌ویتامین‌های روزانه خطر مرگ را کاهش نمی‌دهد و حتی در سال‌های ابتدایی پیگیری، خطر مرگ‌ومیر را چهار درصد افزایش می‌دهد. این افزایش خطر ممکن است ناشی از آسیب‌های ناشی از مصرف مولتی‌ویتامین‌ها یا تمایل افراد به مصرف این مکمل‌ها در مواجهه با بیماری‌های جدی باشد.


دکتر نیل بارنارد، استادیار پزشکی دانشگاه جورج واشنگتن، معتقد است که ویتامین‌ها در شرایط خاص مفید هستند؛ به‌عنوان مثال، ملوانان با ویتامین C از بیماری اسکوربوت نجات یافتند و ویتامین‌های C و E و روی ممکن است دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را کاهش دهند.


در نهایت، بارنارد پیشنهاد می‌کند به جای تکیه بر مولتی‌ویتامین‌ها، باید بر مصرف غذاهای سالم که شامل طیف وسیعی از ریزمغذی‌ها، درشت مغذی‌ها و فیبر هستند تمرکز کرد و مصرف چربی‌های اشباع شده و کلسترول را محدود کرد. اگرچه مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی ممکن است در برخی موارد مفید باشند، اما نمی‌توانند جایگزین یک رژیم غذایی سالم شوند.