1403/05/23 |
46
یک شرکت کانادایی به نام Deep Sky، در حال توسعه بزرگترین مرکز حذف کربن جهان به عنوان اولین پروژه تجاری جذب مستقیم هوا (DAC) در این کشور است. هدف این مرکز، جذب ۳۰ هزار تن کربن دیاکسید طی یک دهه آینده است.
همکاری جهانی برای کاهش انتشار کربن
رهبران جهانی در تلاشند تا با اجرای راهکارهای کربنزدایی، به اهداف انتشار خالص صفر تا سال ۲۰۵۰ دست یابند. در این راستا، Deep Sky با اعلام برنامههای خود برای ایجاد اولین مرکز نوآوری و تجاریسازی حذف کربن در جهان، گام بزرگی برداشته است.
ساخت مرکز Deep Sky Labs در آلبرتا
این مرکز به نام Deep Sky Labs در فاصله یک ساعتی از شهر کلگری در مرکز آلبرتای کانادا ساخته خواهد شد. آلبرتا به عنوان یک مرکز نوظهور انرژی پاک شناخته میشود و محل ساخت این مرکز در یک پارک صنعتی است که شامل پروژههای سبز دیگر مانند مزرعه خورشیدی و کارخانه تبدیل زباله به انرژی نیز میشود.
ویژگیها و اهداف مرکز Deep Sky Labs
Deep Sky Labs به توسعه راهکارهای حذف کربن دیاکسید (CDR) میپردازد که هدف آنها مقیاسپذیری بالا، کمهزینه بودن و مصرف پایین انرژی است. این مرکز اولین پروژه فناوری چندگانه در کانادا است که با یکپارچگی بالا، حذف کربن را انجام میدهد.
این تاسیسات قادر خواهد بود سالانه ۳۰۰۰ تن کربن دیاکسید، یا به عبارتی ۳۰ هزار تن در طی یک دهه، از طریق ۱۰ فناوری مختلف جذب کند. همچنین این مرکز فضای لازم برای توسعههای آتی را نیز پیشبینی کرده است.
آزمایش فناوریهای جدید و کاهش خطرات عملیاتی
مرکز Deep Sky Labs امکان آزمایش فناوریهای جدید برای مقابله با انتشار کربن را فراهم میکند. به عنوان مثال، مفاهیم مختلف جذب مستقیم کربن از هوا (DAC) بهطور همزمان بررسی خواهند شد. این مرکز قصد دارد تاخیرهای معمول در پروژههای جهانی حذف کربن را کاهش دهد و با استفاده از فناوریهای برتر، عملکرد بهینه در شرایط آب و هوایی کانادا را تضمین کند.
ردیابی و بهینهسازی عملکرد
Deep Sky با استفاده از نرمافزار اختصاصی خود، تمامی دادههای عملیاتی را ردیابی و تحلیل میکند تا تحقیق و توسعه را در این صنعت تسریع کند. این تاسیسات همچنین از انرژیهای تجدیدپذیر و اعتبارات حذف کربن بهرهمند خواهند شد.
مدیرعامل شرکت Deep Sky تأکید کرد که این مرکز نشاندهنده یک گام بزرگ رو به جلو برای سلامت سیاره و اقتصاد است و افتخار دارد که این پروژه را در کمتر از یک سال از یک طرح مفهومی به یک ساختار عملیاتی تبدیل کند.
ایسنا