عکس <%# hl_post_title.Text %>


رضا قربانی، نایب رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران، در اظهارات اخیر خود به شدت به سیاست‌های فیلترینگ در ایران انتقاد کرد. وی با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد ترافیک اینترنت کشور به سایت‌ها و سرویس‌هایی اختصاص دارد که فیلتر شده‌اند، بر لزوم رفع فوری این محدودیت‌ها تاکید کرد.


همچنین معتقد است که فیلترینگ نه تنها به اهداف خود نرسیده بلکه باعث افزایش مصرف اینترنت، گسترش استفاده از وی‌پی‌ان‌ها و آلودگی فضای مجازی شده است. همچنین، این سیاست مانع بزرگی بر سر راه توسعه اقتصاد دیجیتال و نوآوری در کشور محسوب می‌شود.


در ادامه قربانی، از لزوم رفع هر چه سریع‌تر فیلترینگ در اینترنت ایران گفت و توضیح داد: مطالبه‌ عمومی که از دولت در مورد اینترنت ایران وجود دارد رفعاختلالات است، اختلالاتی که متقاضیان یک اینترنت پایدار در کشور را دچارمشکل کرده و از جمله این افراد می‌توان به گِیمرها اشاره کرد، این اختلالاتبرآمده از فیلترینگ گسترده در اینترنت ایران است تا جایی که اکنون بیش‌تراز ۷۰درصد ترافیک اینترنت کشور فیلتر شده و به عبارت دیگر پیام‌رسان‌ها وبرنامه‌هایی که این میزان از ترافیک را به خود اختصاص می‌دهند فیلتر هستند و جالب آنکه پس از فیلترینگ نیز از همین میزان ترافیک برخوردار بوده‌اند درحالی که دسترسی به آنها مشکل شده است. این اشکال، مطالبه عمومی را برایدسترسی آزاد به سرویس‌هایی که تا این میزان از ترافیک را به خود اختصاص داده‌اند ایجاد کرده در حالی که این مطالبه عمومی امروز در کشور ما به یک تخلف تبدیل شده است. 


وی افزود: فیلترینگ در ایران مکانیسم قانونی دارد و انتظارمی‌رود کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که شش نفر از اعضای آن رادولتی‌ها تشکیل می‌دهند این موضوع را بررسی کنند؛ وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیرآموزش و پرورش، وزیر دادگستری و وزیر اطلاعات شش عضو دولتی این کارگروه هستند و ظاهر امر این است که این شش تن در راستای سیاست‌های دولت چهاردهم با رفع فیلترینگ موافق هستند و بنابراین انتظاری که از اعضای دولتی وجود دارد این است که این شش تن شماری از اعضای غیردولتی را نیز اقناع و آنهارا با خود همراه کنند؛ شش عضو غیردولتی دادستان کل کشور، رئیس سازمان صدا وسیما، فرمانده کل انتظامی، یک کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس، یک نفر از نمایندگان عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هستند.


دلایل اصلی انتقاد از فیلترینگ:

  • افزایش مصرف اینترنت: فیلترینگ باعث شده است کاربران برای دسترسی به محتوای مورد نظر خود از وی‌پی‌ان‌ها استفاده کنند که به نوبه خود باعث افزایش مصرف اینترنت می‌شود.
  • آلودگی فضای مجازی: گسترش استفاده از وی‌پی‌ان‌ها باعث شده است که بسیاری از کاربران به سایت‌ها و نرم‌افزارهای مخرب دسترسی پیدا کنند.
  • تاخیر در توسعه اقتصاد دیجیتال: فیلترینگ مانع از دسترسی آزاد کاربران به اطلاعات و ابزارهای مورد نیاز برای توسعه کسب‌ وکارهای اینترنتی شده است.
  • کاهش اعتماد عمومی: ادامه‌دار بودن فیلترینگ باعث شده است که اعتماد مردم به دولت و سیاست‌های آن کاهش یابد.